4 Eylül 2008 Perşembe

sarma kadayıf


Malzemeler:

1 kg yaş kadayıf

2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

1 çay kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı toz şeker

hindiztan cevizi

Şerbeti için malzemeler:

3.5 su bardağı şeker

4 su bardağı su

yarım limon suyu

Yapılışı:Ceviz içini tarçını ve şekeri derin bir kapta harmanlıyoruz.Yaş kadayıftan ince ince koparıp hazırladığımız cevizli içten koyup sarıyoruz ve tepsiye diziyoruz.Elimizdeki malzemeler bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.Üzeine sıvıyağ gezdirip ısınmış fırında 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırında çıkarır çıkarmaz soğuyan şerbeti üzerine gezdiriyoruz.hindistan ceviziyle süslüyoruz

5 yorum:

NzlGl dedi ki...

Sevgili arkadaşım

Bu ne güzel bir manzara ellerine sağlık harika görünüyorlar.
Sabahın bu erken saatinde iştahımı açtı vallahi
Her nekadar ben diyetteysemde resime bakınca yemiş kadar oldum:))))
Yiyenlere afiyet olsun yapacak olanlara kolay gelsin

Sevgilermle

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ohhh, kokusu buaraya kadar geldi.Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canimcim nasilsin belki orada yorum gitmemistir diye buraya da yaziyorum,balim ozlediiim senii valla,iysindir insallah...

Ellerine saglik offf tatli muhtesem masallah sana,becerikli arkadasim benim,harikasin.

Seni kocaman opuyorum,hayirli ramazanlar dilerim,sofraniz berekli olsun insallah,mucuk mucuk sana.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canım nasılsın gelemedim kaç gündür..kadayıf şahane olmuş ellerine sağlık..iyi haftalar öpüyorum..

Unknown dedi ki...

canım ya ellerine sağlık.pek lezzetli görünüyor.yiyenlerede afiyetler olsunnn