6 Mayıs 2009 Çarşamba

tavuklu mantar güveç


Malzemeler

yarım kg kültür mantarı
yarım kg tavuk göğsü
2 adet orta boy soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı soya sosu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin
tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
1 su bardağırendelenmişkaşar peyniri


Yapılışı

sıvı yağ tencereye eklenir.soğanlar salata soğanı şeklinde doğranıp yağda pembeleşinceye kadar kavrulurve salçası eklenir.sonra doğranmış sivribiberler atılır ve bir süre daha kavrulur.sonra üzerine küp seklinde doğranmış mantarlar ilave edilir.15-20 dk kavrulduktan sonra üzerine küp şeklinde doğranmış tavuk etleri eklenir. mantarlar ve tavuklar pişene kadar ara ara karıştırarak ve az miktarlarda sıcak su takviyesi yapılarak malzemeler pişirilir .daha sonra ince ince kıyılmış sarımsaklar,margarin,rendelenmiş domatez,tuz ve baharatlar eklenir.ve bir süre daha kısık ateşte kavrularak pişirilir.ama yemeğimizin suyunu çekebildiği kadar çekmesini sağlamamız lasım.daha sonra üzerine 4 yemek kaşığı soya sosu katılır ve 5 dakikadaha pişirildikten sonra ocaktan alınır.yemeğimiz 5-6 adet güveç kabına paylaştırılır.üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulup 180 derece fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar fırınlandıktan sonra servise hazır.AFİYET OLSUN

7 yorum:

defneylebirlikte dedi ki...

güveçin her türlüsüne bayılırım.eline sağlık canım..

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

mis olmuş missss:)

CANDAN TARİFLER dedi ki...

NEFİS GÖRÜNÜYOR BENDE SIK SIK YAPARIM YEMEĞE GELEN MİSAFİRLERİME KİREMİTTE SUNUMU ÇOK ŞIK OLUYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

NzlGl dedi ki...

Bizde güveç severiz ne türlü olursa olsun
ellerine sağlık arkadaşım harika görünüyorlar
sevgilerimle

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Müthiş bir lezzet çıkmış ortaya. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.

GÖNÜLDEN ELE dedi ki...

hımmm..canım eline emeğine sağlık.gece gece iştah açtın ya:)))
çok öpüyorum.sevgiler kocaman.

armina dedi ki...

Enfesss bir görüntü, ellerine sağlık canım.