12 Mayıs 2009 Salı

patatesli dolap böreği


malzemeler
6 adey yufka
1 kilo patates
1 pakete yakın margarin
1 su bardağına yakın yoğurt
yapılışı
ilk olarak patatesleri haşlayıp ezip soğanlı salçalı kavuruyoruz içine istediğiniz baharatı koyabilirsiniz daha sonra margarini eritip içine yoğurdu koyup bi güzel çırpıyoruz ilk yufkayı tezgaha seriyoruz ve yağlı karışımda n gezdiriyoruz üzeriene 2 yufka daha ve aynı işem 3 . yukfanın üzerine patatesli harçdanda koyup güzelce kenarlarını hafif içeri doğru büküp rulo yapıyoruz diğer yufkalarda aynı işlem ve 1 gece dolapta bekletiyoruz tabi sarıptaki kurumasın pişirceğimiz zamnada dilimleyip fırına atıyoruz afiyet olsun

11 yorum:

defneylebirlikte dedi ki...

eline sağlık börek enfes olmuş canım..

CANDAN TARİFLER dedi ki...

taTAM MİSAFİRLİK BİR BÖREK BİR GÜN ÖNCESİNDEN HAIZRLA RAHAT ET:) ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM SANA VE AİLENE AFİYET OLSUN...

İnci Yemek dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok severim
patatesli börekleri misafirler için hazır börek..sevgiler.

pembe tatlar dedi ki...

Vazgeçemeyeceğim tek lezzet börek:))
ellerine sağlık canım sevgiyle kal:)

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

Görünüşüyle tadıyla muhteşem. ellerine sağlık:)

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis olmuş.
Sevgiyle kal.

pelin'ce dedi ki...

Miss gibi kokmuştur ne güzel,daha kahvaltı etmedim..Off off :))
Ellerine sağlık..

Sevgiler...

boncuk mutfakta dedi ki...

Eline sağlık canım. Tam misafir için ideal.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmmm bayılırım patatesli böreklere şahane olmuş ellerine sağlık canım..öpüyorum iyi haftalar

akasyakokusu dedi ki...

Nefis görünüyor bu börekler..
Ben yiyemeyince yalandım sadece..
Ellerine sağlık sevgiler.

TAZE NANE dedi ki...

Bana gönderin bu güzel hamur işini.
Canım çekti.
Nefis görünüyor.